Gehavend Zicht

Leven, liefde en aanverwanten in de Gentse kanaalzone.

Presentatie "Gehavend zicht"

op vrijdag 10 juni in cc Meulestede
meer info >>

 

Hoe we ons lieten havenen...

Met volle overtuiging.

Het begin...

De Kennedybaan. Halverwege Moerbeke en Gent. Ter hoogte van Arcelor Mittal.
Achter glas leek het zomer. In het tegenlicht van de laaghangende zon kreeg het gebied aan mijn rechterkant de schoonheid van een karakterkop op een zwart-witfoto...
Lees meer >>

Van start...

Ik vond parkeerplaats vlak voor mijn deur. Altijd een goed teken.  Schrijvers en bijgeloof … niet los te koppelen van elkaar. ‘Ik heb een nieuw project,’ zei ik, nog voor ik mijn jas over een stoel zwierde. ‘Leven, liefde en aanverwanten in de haven.’...
Lees meer >>

Onderweg...

Wilden we over de haven schrijven, dan moesten we de haven uiteraard leren kennen.  Aan buitenzicht hadden we niet genoeg. We moesten in het kloppende hart geraken: fabrieken, boten, loodsen en cafés. Achter de schermen duiken, het water opgaan, rondlopen tussen machines en kranen, matrozen en stukwerkers interviewen … Kortom: veldwerk!
Lees meer >>

Hindernissen...

Nee, de bedrijven waren niet allemaal even toeschietelijk. Er waren er die na weken aarzelen, wikken en wegen toch liever bleken weg te moffelen dan te laten zien.
Lees meer >>

En dan...

was het schrijftijd! ‘Op uw lui gat voor uw computer blijven plakken,’ zoals een van mijn buren soms zegt. Was het maar zo!
Lees meer >>